Du behöver:
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl
strösocker
1 kanelstång
3/4 dl vatten
1 krm
vaniljpulver
3 äggulor
en nypa salt
5
smördegsplattor
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Börja med vaniljkräm
Lägg socker, kanelstång, vatten och vanilj i en kastrull. Koka upp och låt koka i 1 minut. Plocka bort kanelstången från sockerlagen och ställ blandningen åt sidan
Vispa ihop mjöl och 1/4 dl mjölk i en liten skål. Ställ åt sidan. Koka upp resterande mjölk i en annan kastrull och tillsätt mjölk- och mjölblandningen under vispning
Vispa ner sockerlagen i en tunn stråle i mjölksmeten
Vispa upp äggulorna lätt och blanda med några matskedar av den varma mjölksmeten. Häll ägguleblandningen i den varma mjölksmeten, tillsätt salt och värm försiktigt på medelvärme. Se till att röra hela tiden och låt inte krämen koka så slipper du äggbitar i krämen. Låt tjockna en aning
Sila upp krämen i en skål, täck ytan med plastfolie och låt svalna till rumstemperatur
Skär smördegsplattorna i bitar så stora att man kan klä muffinsformer med dessa bitar
Fyll formarna med vaniljkräm. Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda i ungefär 15-20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar