måndag 2 mars 2015

Pad Thai

Thailands nationalrätt är underbar gott och hur enkelt som helst att laga!



Du behöver:
1 pkt risnudlar
300 g räkor, rensade
1 kycklingbröst
2 ägg
2 morötter
schalottenlök
salladslök
1-2 vitlöksklyftor
2 röda spanska chilipeppar
jordnötter, hackade
koriander, bladen
lime
soja
ostronsås
fisksås

Gör så här:
Blanda fisksås, soja, limejuice och ostronsås i en skål och ställ undan
Koka kycklingbröstet i ett par minuter och ställ undan
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull
Ta från värmen och rör ner nudlarna
Låt stå ca 3 minuter, tills de är mjuka, men har ett visst tuggmotstånd kvar
Häll av vattnet och skölj i kallt vatten, ställ nudlarna åt sidan
Skala och hacka vitlöken
Dela, kärna ur och finstrimla chilin
Skala och strimla moroten
Ansa och strimla salladslöken
Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna
Lägg i vitlök, chili, morot och lök, och steker under en ständig omrörning i två minuter
Skär kycklingen i skivor, lägg i woken och stek i ett par minuter
Lägg i nudlarna och stek
Häll i den undansparade såsen och blanda
Vispa upp äggen lätt och blanda i woken

Strö över med skuren salladslök, koriander, jordnötter och en skiva lime

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar