Ingredienser för fyra personer:
2 paket Mozzarella ost (helst "di Bufala")
Het tomatsås
2 msk riven parmesan
Basilikablad
Salt
Olivolja
Gör så här:
Rengör, tvätta blomkålen
Lägg blomkålen i ugnsfast form och pensla med olivolja,
täck med aluminiumfolie
Baka blomkålen i 45 minuter
Ta av folien och baka i 30 minuter eller tills blomkålen fått
färg
Skiva blomkålen i 15 mm tjocka skivor
I samma form som du bakade blomkålen, lägg i ett lager
tomatsås
Lägg på blomkålsskivorna och täck med ett lager Mozzarellaost
Lägg på basilikabladen och täck med resten av tomatsåsen
Strö över med den rivna parmesanosten och sätt formen i
ugnen i 30 minuter
När osten smält och fått färg är de redo att servera
Servera varmt med en sallad till och ett gott vin
Vill du att det ska gå fortare att tillaga då kan man mikra blomkålen istället
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar