fredag 14 december 2018

Gajar ka Halwa

Jättegod Indisk efterrätt.


Du behöver:

500 g morötter (skalade och rivna)
500 ml kokosmjölk
1 dl honung
1 krm kardemummapulver
Saffranspåse
Kokosolja eller klarifierat smör (Ghee) till stekning
Pistagenötter eller mandelflarn som dekoration



Gör så här:
Värm upp oljan eller smöret i en kastrull och fräs kardemumman i 10 sekunder
Lägg i kastrullen dem rivna morötterna och stek i ett par minuter under omrörning
Häll i kokosmjölken och koka upp, sänk värmen efteråt och sjud i ungefär en timme
Rör om då och då under tiden och medan vätskan reducerar
Fortsätt sjuda till vätskan reducerats till en tredjedel
Lägg i saffranet och häll i honungen, blanda väl och sjud ytterligare i 10 minuter

Serveras varmt eller kallt, strö på pistage- eller mandelflarn innan servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar