Du behöver:
2 gröna matbananer (plantains)
2-3 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 dl grönsaksbuljong
Kryddig tomatsås
Räkor
ev. riven parmesanost
ev. bacon, skuren i små bitar... annars, soltorkad tomat i strimlor/bitar
Salt
Frityrolja eller annan mild olja till fritering
Gör så här:
Gör en kryddig tomatsås eller värm upp en (köpt eller egen)
Skiva matbananerna i centimeterstora bitar
Värm upp oljan i en liten kastrull till 180 grader och fritera bananbitarna gyllenbrunt
Plocka upp bitarna och lägg i en skål med hushållspapper och låt rinna av
Skär löken i bitar och stek tills nästan gyllenbrunt och lägg i vitlöken
Lägg hälften av matbanerna i en mortel och mosa de
Blanda i lök, vitlök, ev stekt bacon eller soltorkad tomat, ev ost och grönsaksbuljongen
Lägg till sist i resten av bananerna, blanda väl
Med hjälp av en rund skål, forma små kullar på en tallrik
Häll runt om matbanerna den varma tomatsåsen och toppa med färska skalade räkor
Servera med sallad eller annat gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar