Indisk tillbehör... annorlunda om man vågar! Dock tar det ett par dagar att tillaga...
Du behöver:
8 ekologiska lime
1 msk salt
2 msk olja (neutral i smak)
2 msk brun senapsfrö
2 msk finhackad vitlök
1 msk färsk ingefära, fint hackad
2 msk spiskumminfrön, malda
2 msk korianderfrön, malda
1 msk chili frukt, fint hackad
1 1/4 dl vatten
175 g farinsocker
1/2 dl ättika
Salt
Gör så här:
Skär limefrukterna i åtta delar, salta och lägg i en skål
Ställ undan skålen i kylen, minst 48 timmar
Värm upp oljan i en stekpanna, tillsätt senapsfrön och stek tills det att de börjar poppa
Tillsätt vitlök, ingefära, spiskummin, koriander och chili och stek allt i 10-20 sekunder
Lägg i lime och saften som bildats, vatten, ättika och farinsockret
Koka upp och låt puttra i låg värme tills blandningen börjar bli tjock, tar ett par timmar
När konsistensen känns rätt, låt svalna och häll över i steriliserade glas
Ställ undan i kylen några dagar så att smakerna utvecklas
Spiskummin och korianderfrön smakar bäst om man värmer upp fröna i en stekpanna innan man maler ner dem
Njut tillsammans med indiska eller nordafrikanska rätter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar