Auberginer med ingefära, vitlök och chili... klassisk vietnamesisk rätt!
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 färsk röd chilifrukt, fint strimlad
50 g färsk ingefära, i smala strimlor
2 msk råsocker
2 msk risvinäger
1/2 msk fisksås
3-4 dl olja till fritering
ev pak choi
Gör så här:
Skär auberginerna i tärningar om 2-3 cmHäll oljan i en kastrull och fritera bitarna gyllenbruna på stark värme ca 5 minuter
Ta upp bitarna och låt de rinna av på hushållspapper
Häll av oljan och spara den till en annan gång
Hetta upp ett par matskedar olja i en panna och fräs vitlök och chili i några minuter på medelvärme
Lägg ner auberginbitarna och ingefäran och rör runt ytterligare i ett par minuter
Tillsätt socker och rör tills det har smält
Häll på risvinäger och fisksås
Servera genast med en god sallad eller, som på bilden, med stekt pak choi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar