måndag 15 december 2014

Mini hamburgerbröd

Det är gott med hemlagade hamburgare...och ännu godare med hemlagade hamburgerbröd!

Du behöver:
25 g jäst (1/2 paket)
25 g smör
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
ca 3 dl vetemjöl special
1 ägg, för pensling
1 msk sesamfrön


Gör så här:
Smula jästen i en bunke
Smält smöret i en kastrull
Häll i mjölken och rör om
Värm till 37°C
Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig
Tillsätt salt, socker och mjöl
Arbeta degen minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand
Låt jäsa 30 minuter under bakduk
Knåda degen lätt med resten av mjölet
Rulla till bollar, ett per bröd
Lägg på en bakpappersklädd plåt
Tryck till lätt så de plattas till lite
Sätt ugnen på 225°C
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfröna
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden fått färg

Använd brödet till att göra fantastiska minihamburgare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar