måndag 18 mars 2013

Pankopanerade bläckfiskringar och räkor med mangosallad

Vackert och gott!



Du behöver för 2 personer:

1 st bläckfisk (squid)
250 g räkor oskalade
Panko ströbröd
Salt
Svartpeppar, färskmalen
1 st mango
1 st kålrabbi
1 bit rättika
1 st kruka koriander
1 st kruka thai basilika
1 st kruka mynta
1 st röd pepparfrukt
Limejuice
Fisksås
Majonnäs
Wasabipasta
Mjöl
1 st ägg
Olja för fritering

Gör så här:
Strimla mango, kålrabbin och rättikan smått
Hacka alla de gröna kryddorna och pepparfrukten och blanda med mangon och resten av ingredienserna
Blanda limejuice och lite fisksås, salta och häll i salladen

Rensa räkorna och torka väl
Rengör bläckfisken, torka och skär den i tunna ringar
Häll mjöl i en plastpåse och lägg i räkorna och bläckfiskringarna
Vispa upp ägget och blanda i skaldjuren
Häll panko i en plastpåse och lägg skaldjuren och skaka tills de är helt täckta med pankon
Värm oljan och fritera skaldjuren i några minuter tills de är gyllenbruna
Plocka upp och låt rinna av på lite hushållspapper

Blanda majonnäs och så mycket wasabipasta du gillar

Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar