En matigare varm sallad som fungerar bra på vintern. Receptet är för 8 personer.
Du behöver:
6 portioner quinoa
4 färsklökar
2 msk olja
salt, peppar
400 gr kokta cannellinibönor
2 msk vinäger
65 gr babyspenat
1 pkt Pimientos de Padron
1 bunt gröna sparrisar
Gör såhär:
Koka quinoan.
Häll av bönorna och skölj ordentligt.
Blanda vinäger och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Ansa och skär lökblasten. Dela löken.
Skär bort ca 2 cm på sparrisens fot. Ångkoka sparrisen så att den mjuknar, men fortfarande är spänstig.
Stek löken, sparrisen och padrones, enklast var för sig i den ordningen.
Blanda allt med dressingen. Krydda mer om det behövs.
Servera gärna med en salsa romesco.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar