onsdag 20 februari 2019

Morcilla de verano

Enkel men gudomlig god vegetarisk variant på blodkorv (spansk Morcilla)!


Du behöver:
2 medium stora auberginer
2 medelstora lökar
2 msk olivolja
2 msk pinjenötter
1 tsk torkad oregano
½ tsk spiskummin
½ tsk rökt paprikapulver
salt och peppar


Gör så här:
Fyll en bunke eller kastrull med lättsaltad vatten
Skär auberginen i små kuber och lägg i kastrullen/bunken med vattnet i minst 10 minuter
Häll ut vattnet och låt auberginen torka en stund
Skär löken i små bitar
Värm oljan i en stor panna, lägg i löken och stek det vid låg temperatur i ca 10 minuter
Tillsätt auberginerna, salt och peppar och rör om
Täck pannan och stek allt i ca 40 minuter i medelstor värme
Avlägsna pannan, tillsätt spiskummin, paprikapulvret, oregano och pinjenötter
Låt pannan stå utan lock i 5-10 minuter så att en del av eventuell vätska avdunstar
Det kan serveras varmt med kokta potatisar, stekta kikärtor eller ris; eller kallt som pålägg till en bit bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar