söndag 11 november 2018

Raw kola-banan tårta

En tårta som är superenkel att göra och gillas också av de som är skeptiska till sockerfritt.  Du kan också variera den i oändlighet, genom att göra topplagret olika.

Du behöver  till tårtan
17 kakor sockerfria digestivekex
75-100 gr smör eller veganskt margarin om du vill göra en vegansk variant
1 burk (210 gr) Rene Voltaire "kondenserad kokosmjölk" som ju egentligen inte är kondenserad kokosmjölk, utan den kokta varianten som brukar kallas dulce de leche, eller manjar, dvs rena kolasåsen! Du kan ha mer än en burk om du vill göra tårtan extra söt
2 medelstora mogna bananer
200 gr kokosgrädde
vaniljpulver

Valfri dekoration 
riven mörk choklad
pecannötter, valnötter eller mandelspån
stekta bananlängder
bär

Gör såhär
Krossa digestivekexen fint.
Smält smör/margarin och blanda med smulet.
Klä en springforn 24 cm med bakplåtspapper.
Tryck ut pajdegen i formen, på papperet. Se till att det blir kompakt. Ställ in i kylen och låt den stanna där minst 2 timmar.
Ta ut och bred kolasåsen över, ställ in i kylen om du vill ha mosad banan på. Alternativt att du lägger fint skivad banan ovanpå.
Vispa upp kokosgrädden

Nu kan du välja
a) du låter den vispade grädden bli topplagret
b) du låter grädden bli ett mellanlager och lägger mer kolasås ovanpå (då behöver du mer än en burk :))
oavsett vilket, lägg på dekorationen. På bilden lät vi grädden vara topplagret och dekorerade med färska bär.

Tårtan behöver stå i kylen fram till dess den serveras.

Obs - alla kokosgrädden som säljs går inte att vispa upp. Vi använder Hemköps kokosgrädde som kommer i kartongförpackningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar