söndag 21 januari 2018

Grillad aubergine och miso, glaserade morötter och valnötspesto

Delikat vegetarisk rätt

Du behöver aubergineröran:
2 st Auberginer
25 g vit miso pasta
1-2 schalottenlökar, skurna i småbitar
2-3 vitlöksklyftor, skivade

... för valnötspeston:
100 g plockad persilja
2 vitlöksklyftor, pressade
30 g valnötter, rostade
Olivolja, extra virgin

och för morötterna:
10 morötter, mellan storlek
75 g smör att steka i
Ev. kan du steka rotselleri i ugnen som en extra ingrediens och färdigstekt tillsammans med morötterna
Stekt svamp är också gott till 
Gör så här:
Gör peston först, lägg alla ingredienser i en matberedare eller använd mixer
Börja med persiljan och valnötterna och häll oljan lite i taget till önskad konsistens
Ställ undan peston
Stick auberginerna med en gaffel och grilla i ugnsform i högt värme (grill)
Vänd då och då till skalet blivit bränt och auberginerna känns mjuka
Ta ut ur ugnen och låt auberginerna svalna
I en stekpanna stekt löken mjuka och lägg i misopastan, stek i någon minut
Rengör auberginerna och lägg köttet i stekpanna med mison, stek i någon minut
Lägg innehållet i en behållare och mixa till en len puré
Blanchera morötterna en stund i kokande vatten
Värm upp smöret i stekpanna tills smöret blivit lite bränt och stek morötterna tills de fått färg

Servera morötter, ev. rotselleri och svamp tillsamman med några klickar aubergineröran och valnötspeston

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar